ORDER  EXPRESS:
0122366551 / 0162251579

GAMATEMAS.COM

PUSAT JUALAN ONLINE PRODUK GAMATEMAS DIPERCAYAI SEJAK 2003

produk & sinerginya : bioseed moringa

Moringa oleifera atau digelar pokok Kelor atau Mungai mengandungi pelbagai manfaat daripada hujung rambut sehingga hujung kaki.  

Mengandungi bahan nutrien berikut; 
  • 30% protein
  • 8% jenis asid amino penting
  • 47% jenis antioksidan
  • 36 jenis agen antiradang
  • 7 Jenis Vitamin (A,B1,B2,B3, C, E, K)

MORINGA DAPAT MEMBERSIHKAN HATI 

Mempunyai kehebatan luar biasa dengan bertindak menggandakan proses detoksifikasi dengan menyingkir toksin daripada hati, selain usus.

Individu yang mengambil ubatan dalam jangkamasa yang panjang cenderung mengalami ketoksikan hati akibat bahan sampingan yang terhasil daripada ubatan kimia. Bukan sekadar produk yang di makan, malah produk luaran yang disapukan kepada kulit juga memberi impak kepada hati. Justeru itu mengakibatkan kekurangan glutathione dihati untuk melakukan detoks secara semulajadi. Lantas proses detoksifikasi tidak dapat berlaku. 

Moringa telah dibuktikan mempunyai agen hepatoprotective yang dapat melindungi hati daripada tekanan oksidatif yang berpunca daripada radikal bebas yang tidak dinyahaktif. Mereka yang mengambil ubatan kimia terutamanya sangat disyorkan mengambil moringa, bahkan perokok tegar juga sangat digalakkan. 

KESAN MORINGA KEPADA PENDERITA DIABETES 

Moringa juga mempunyai faedah sangat tinggi kepada mereka yang menderita paras gula darah yang tinggi. Chlorogenic acid (Caffeoylquinic acid) yang ditemui dalam Moringa berupaya merendahkan bacaan gula dalam darah sehingga ke tahap normal tanpa memberi kesan negatif seperti hipoglisemia (kandungan gula terlampau rendah dari normal) 

MORINGA BANTU MASALAH HATI BERLEMAK 

Moringa juga sangat disyorkan untuk mereka yang mengalami masalah batu karang hempedu dan hati berlemak. Kegagalan hati menghasilkan jus hempedu menyebabkan lemak sukar dicernakan. Kelebihan Moringa dalam menyihatkan sel hati boleh memperbaiki keadaan pencernaan lemak dengan lebih baik. Selain mengandungi EKSTRAK DAUN MORINGA, BIOSEED MORINGA turut mengandungi kurma dan 14 enzim penghadaman, Plantago Ovata, Ulmu Fulva, Rumput Gandum (wheat grass) serta 22 jenis campuran buah dan sayuran (OXXYNEA) yang mempunyai aktiviti antioksidan yang tinggi serta membantu mengekalkan tahap stamina, tenaga serta awet muda.