ORDER  EXPRESS:
0122366551 / 0162251579

GAMATEMAS.COM

PUSAT JUALAN ONLINE PRODUK GAMATEMAS DIPERCAYAI SEJAK 2003

Sembelit

Sembelit merupakan keluhan ramai pesakit terutamanya dari golongan wanita dan berumur. Ia boleh menimbulkan pelbagai komplikasi atau masalah seperti buasir, divertikulitis, meningkatkan risiko kanser usus, kembung perut dll. Ia boleh disebabkan oleh kekurangan air, kurang serat, tindakbalas ubat/bahan kimia (ubat diet Panbesy/Duromine, codeine, atropine) , sikap membuang air yang tidak betul, mengandung, kanser usus, hypothyroidism, hypercalcemia, selepas pembedahan bius dll.

Gamat boleh melawaskan di samping membantu merawat luka dalaman seperti buasir. Bioseed pula mengandungi Plantago Ovata, sejenis biji benih yang mengembang 20 kali jika terkena air. Ianya dapat mencuci usus dengan berkesan di samping melawaskan najis. Anda dinasihatkan agar meminum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari dan lebihkan serat seperti sayuran di dalam pemakanan anda. Titikberatkan waktu yang tetap untuk membuang air besar, seperti setiap pagi selepas sarapan pagi contohnya. Jangan lupa untuk melakukan senaman yang menggerakkan otot perut seperti 'sit up'. Kafein juga boleh memberi kesan yang melawaskan jika di ambil di pagi hari.

DISYORKAN MAKANAN TAMBAHAN :

  • Pati Gamat (Biru) 
    1 sudu besar 2 kali sehari (Elok dimakan 1 jam selepas Bioseed) 
  • Bioseed Moringa 1 paket 2 kali sehari sebelum makan
    (Makan ½ jam sebelum makan dan minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari supaya Bioseed boleh bertindak dengan baik)
  • C3 Spirulina
    2 sudu besar 2 kali sehari (2 Sudu Besar (1 cup seperti yang disediakan bersama produk dibancuh dengan segelas air sejuk - bergantung kepada tahap kepekatan yang diingini)
  • G-Cafe Ubi Jaga Light secawan di waktu pagi